Bekijk actuele opbrengst

Nieuwsbrief 19, mei 2023

Inbraak in ons zonnepark

 
In de nacht van 26 op 27 mei is er ingebroken  op de Vlaas. Het hek met toegangsbeveiliging is gesaboteerd, en er is een enorme schade  aangericht. De DC-bekabeling tussen de panelen en de omvormers is naar schatting voor meer dan de helft afgeknipt en meegenomen. Hoppenbrouwers onze installateur heeft aangegeven dat er bij de aanleg in 2018 ongeveer 200 kilometer DC-kabel is gebruikt.

Naar schatting is dus meer dan 100 kilometer kabel gestolen. Het park produceert dan ook geen stroom meer. Hetzelfde is ook gebeurt  bij een Zonnepark in Rosmalen. De dieven hebben het voorzien op het koper n de kabels. Er is natuurlijk aangifte gedaan bij de politie, we zijn de beelden van de camerabeveiliging nog aan het analyseren.
 
We zijn verzekerd voor schade en vervolgschade. We gaan met al onze inzet proberen het park weer zo snel   mogelijk in productie te krijgen. Ook de gemiste productie wordt in de schadeclaim bij de verzekering   meegenomen. Volgende week komen we met een update van het proces.