Bekijk actuele opbrengst

Nieuwsbrief 23, augustus 2023

We produceren weer stroom
 
Gister, vrijdag 11 augustus 2023, om 16.00 uur werd de schakeling omgezet en is zonnepark De Vlaas weer operationeel, ruim 2 maanden na de koperdiefstal van 27 mei jl. Dit geldt zowel voor ons deel van het park, de postcoderoos, als voor het deel van Enovos. 

Alle kabels zijn vernieuwd en er zijn nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen. In afwachting van definitieve aanpassingen aan hekwerk en poorten vanwege levertijden, wordt het park nu 24/7 met 360 graden camera's bewaakt en gemonitord. Vanaf nu wordt er dus weer stroom geleverd en als de zon in de komende tijd nog wat mee wil werken, kunnen we hopelijk nog iets van de gemiste opbrengsten in de  afgelopen maanden goed maken.
In de komende week worden nog de laatste puntjes op de i gezet, zoals het labelen van een deel van de kabels en wordt de documentatie op orde gebracht. Volgende week vrijdag volgt dan de officiele oplevering van de herstelwerkzaamheden aan de productie-installatie van stroom door de Vlaas.

Over de afwikkeling van de schade ( reparatie en gevolgschade ) zijn we samen met onze partners nog steeds in gesprek met de verzekeraar. Alle kosten die we tot nu toe hebben gemaakt, hebben we uit eigen middelen betaald.
Het bestuur hoopt jullie in de komende weken weer updates te geven over alle ontwikkelingen.

Wij danken onze leveranciers voor het geleverde werk en rekenen op jullie steun en begrip voor de vervelende situatie van de afgelopen tijd.