Bekijk actuele opbrengst

Nieuwsbrief 6, juni 2020

De Vlaas - Nieuwsbrief 6, juni 2020

Inhoudsopgave

  1. Besluit bestuur Willibrord
  2. Wachtlijst
  3. Stroomproductie Zonnepark De Vlaas
  4. Uitstel van de Jaarrekening 2019 en ALV


Besluit bestuur Willibrord om af te zien van de aanleg van een zonnepark

In mei 2020 heeft het bestuur van het Willibrord-gymnasium besloten om af te zien van de aanleg van een Postcoderoos-zonnepark bij de school. De aanleg van dit zonnepark zou onder supervisie van EPP en van Coöperatie Zonnepark De Vlaas gebeuren. Voor de Vlaas zou daarmee een mogelijkheid ontstaan om tegemoet te komen aan de vraag van bestaande en nieuwe leden om (meer) certificaten/panelen.

Nu de aanleg niet doorgaat, is daarmee ook de kans dat men in aanmerking kan komen voor panelen vrijwel verdwenen.

Het aantal panelen dat beschikbaar komt door verhuizing e.d. is op jaarbasis erg klein gebleken.Wachtlijst

Op dit moment hebben we 46 inschrijvingen op de Wachtlijst. Er zijn 30 leden die (enkele of meer) extra certificaten/panelen willen aanschaffen.

Ook zijn er 16 nieuwe aspirant-leden. In totaal zijn er aanvragen voor ruim 700 certificaten in de drie postcoderozen.

Als er leden zijn die certificaten over hebben kunnen zij die via het bestuur verkopen.

De wachtlijst laat zien dat er behoefte is aan meer panelen. Op dit moment zien we als bestuur een uitbreiding niet snel ontstaan. We houden ogen en oren open en wellicht komt er in de toekomst een mogelijkheid voorbij.Stroomproductie Zonnepark De Vlaas

Het zal niemand zijn ontgaan dat de zon in de maanden maart, april en mei buitengewoon veel uren heeft gemaakt.

We hebben kunnen vaststellen dat de eerste vijf maanden van 2020 qua stroomproductie ruim boven die van 2019 liggen. Deze zonzijde heeft helaas ook een schaduwkant: Omdat de stroomprijzen momenteel extreem laag zijn, is het financiële effect voor Zonnepark De Vlaas minder groot. Voor teruggave van de energiebelasting aan de leden heeft dit geen financiële gevolgen.  Besluit tot uitstel van de Jaarrekening 2019 en ALV

De overheid heeft toestemming gegeven om het aanbieden van de Jaarrekening 2019 aan de Algemene Leden Vergadering (ALV) uit te stellen met vier maanden. Dat is gebeurd vanwege de Corona-crisis.

Het bestuur van Coöperatie Zonnepark De Vlaas heeft op 8 juni 2020 besloten om niet alleen het aanbieden van de Jaarrekening 2019 uit te stellen tot uiterlijk 30 november 2020, maar ook de ALV van Coöperatie Zonnepark De Vlaas.

U ontvangt van ons tijdig bericht over de definitieve datum.

 

Het Bestuur van Coöperatie Zonnepark De Vlaas