Bekijk actuele opbrengst

Nieuwsflits 1, De Vlaas

Oktober 2018

Inhoudsopgave:

  • Website in de lucht
  • Aanschaf administratiepakket


Website in de lucht
Met enige trots kunnen we u melden dat vanaf vandaag de website van Zonnepark De Vlaas te zien is. De website is te vinden via www.zonneparkdevlaas.nl
Dit is nog een beperkte versie van de website, maar er wordt volop gewerkt aan de inhoud van de site en er zullen dan ook regelmatig nieuwe delen te zien zijn. 
Voor nu is er een kort inleidend verhaal over het ontstaan van de Vlaas, staan er enkele foto’s van de ontwikkeling van het zonnepark op de site en is de privacyverklaring van De Vlaas terug te vinden.
Ook deze nieuwsflits is via deze site verzonden en is feitelijk het eerste nieuws dat rechtstreeks via De Vlaas wordt verstuurd.
We zullen u regelmatig via nieuwsbrief of nieuwsflits en uiteraard via de website op de hoogte houden.

Aanschaf administratiepakket
EPP en De Vlaas hebben overeenstemming bereikt met Bron van Zon over de aanschaf van het pakket OZON waarmee De Vlaas de administratie kan uitvoeren. Bron van Zon is een organisatie die dit pakket heeft ontwikkeld voor Zon op Nederland (ZoN), een coöperatie die meerdere (kleinere) zonnepanelenprojecten heeft.
In het pakket staan uw gegevens opgeslagen en kunt u zelf zien wat de stand van zaken is met betrekking tot opgewekte energie door De Vlaas. Voor de aangesloten energiemaatschappijen die meewerken aan het direct verrekenen van de energiebelasting, verzorgt het pakket dat uw gegevens worden doorgegeven aan deze energiemaatschappijen. 
Het pakket verzorgt automatisch maandelijks dat uw gegevens worden doorgegeven aan de energiemaatschappijen die bij dit pakket aangesloten zijn en meewerken aan het direct verrekenen van de energiebelasting. Welke leveranciers dit zijn kunt u zien op de website van Zon op Nederland. Volg hiervoor deze link https://www.zonopnederland.nl/overzicht-leveranciers/.

Als u een energieleverancier heeft die hier niet aan meedoet, moet u jaarlijks zelf de energiebelasting terugvragen. De gegevens die u hiervoor nodig heeft worden jaarlijks door OZON aan u verstrekt.
Hier is echter wel een randvoorwaarde aan verbonden, waarover verderop meer.
U kunt nog steeds kiezen: overstappen naar Qurrent en gebruik maken van hun korting, of bijvoorbeeld naar een van deze andere leveranciers (die bij het pakket aangesloten zijn) die misschien andere aanbiedingen hebben. Natuurlijk kunt u ook bij uw eigen energieleverancier blijven.

Om OZON in gebruik te kunnen gaan nemen, zullen we vanuit de ledenovereenkomsten de gegevens die van u bekend zijn aanleveren aan Bron van Zon die deze gegevens in zal lezen. Vervolgens krijgt u een mail waarin staathoe u zich kan inloggen op uw eigen account binnen Ozon met een wachtwoord (die u meteen kunt wijzigen na inloggen). Nadat u deze mail heeft ontvangen is het belangrijk om uw gegevens te controleren en eventueel aan te vullen.      
Dit is de randvoorwaarde om uw gegevens door te kunnen gaan geven aan Uw energiemaatschappij om de maandelijkse of jaarlijkse teruggave van energiebelasting aan te kunnen vragen.

Op het moment dat we de gegevens in gaan lezen in OZON, zullen we u nader berichten en een korte handleiding meesturen.