Bekijk actuele opbrengst

Nieuws

Panelen op je eigen dak versus certificaten bij de Vlaas

We krijgen veel vragen over wat verstandig is: panelen op je eigen dak of certificaten bij de Vlaas of een combinatie.

Het bestuur van de Vlaas mag hierin niet adviseren. Wat we wel doen is transparantie geven over beide regelingen. In onderstaand artikel kun je lezen wat het betekent als je certificaten hebt bij de Vlaas en hoe dat werkt. Tevens is er een verwijzing naar de salderingsregeling als je panelen op je eigen dak hebt. Dit is een uitleg door een energieleverancier met daarbij een aantal mooie voorbeelden.

Lees verder.

Uitbetalingen en Terugverdientijd

Wat is de terugverdientijd en hoeveel geld krijg ik van de Vlaas

Bij de start van de Vlaas kon je deelnemen door een x-aantal panelen te kopen van 270 Wpiek. De kosten voor een paneel waren €245. Een paneel staat gelijk aan een certificaat.
De terugverdientijd was ingeschat op 7 jaar. Dit zou betekenen dat er per jaar € 35 uitbetaald zou moeten worden. 

Deze uitbetaling bestaat uit 2 onderdelen:

  • Energiebelasting teruggave
  • UItbetaling ingelegde gelden
    Dit bedrag wordt jaarlijks door het bestuur voorgesteld aan de Algemene Ledenvergadering (ALV). De stroom die opgewekt wordt door de Vlaas wordt door het bestuur verkocht. Na aftrek van de kosten voor o.a. onderhoud en beheer, verzekeringen en groenonderhoud, blijft er een bedrag over dat terugbetaald kan worden aan de leden.

 

Lees verder.

Teruggave Energiebelasting

Als lid van de Vlaas, heb je het recht om de energiebelasting die je hebt betaald over je gebruikte energie, terug te vragen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Lees verder.

Ons zonnepanelenpark

Een overzicht van zonnepark De Vlaas vanuit de lucht gezien.

Lees verder.